Drop minimumsbeløbet
Ordet ‘merudgifter’ lyder måske lidt kedeligt, men det dækker faktisk økonomisk ligestilling i sin reneste form. Man skal ikke straffes økonomisk for noget, man ikke selv har valgt.
Men ifølge Thomas Krog bruger kommunerne en masse ressourcer på at sno sig uden om at skulle kompensere mennesker med handicap. Han mener, at de gør det ved at presse ansøgere ned under minimumsgrænsen. Hver ansøger har nemlig et minimumsbeløb på 608 kroner, og hvis en ansøgers kompensation ligger herunder, skal kommunerne ikke dække udgifterne.
Det er blandt andet det, Muskelsvindfonden oplever, sker i Julie Strubes sag. Hun har det ene øjeblik kunnet få dækket bestemte merudgifter, men har samtidig fået frataget andre dele af dækningen, så beløbet igen endte under minimumsbeløbet, fortæller Thomas Krog. Muskelsvindfonden foreslår derfor en ny model for merudgifter, som skal forenkle reglerne. Den kan du se lige her.
Professor: Kommunerne laver mange fejl
Thomas Krog står ikke alene med kritikken af kommunernes forvaltning af merudgiftsreglerne. Ifølge professor i socialret ved Aalborg Universitet, John Klausen, er der store problemer med retssikkerheden i kommunernes praksis, når det gælder merudgifter. Han tolker også, at fejlene kan handle om, at kommunerne forsøger at spare:
”Der sker rigtig mange fejl på dette område. Fejlene kan dække over, at man forsøger at spare mere, end hvad godt er, men også over, at man ikke har de nødvendige ressourcer, eller at de medarbejdere, der behandler sagerne, ikke har de rette kvalifikationer. Givetvis er det en kombination,” siger han.
Muskelsvindfonden har et helt konkret forslag til, hvilken model kommunerne kunne arbejde ud fra fremover for at mindske bureaukrati, og derved sikre, at mennesker med handicap bliver økonomisk ligestillet.
Se Muskelsvindfondens model her
Del din mening
Eller login med din email
Relateret indhold
Sådan får vi råd til vores drømme i en hverdag med muskelsvind
Hvorfor skal det være svært at ligestille borgere økonomisk, når det kunne være så let?
Har du rester?
Butikkerne kender dig… Gør du?
Ankestyrelsen har taget fejl: 12-årige Sander har også ret til at komme på ferie
baggrundsartikels
blogs
debats
fjernsyns
fotoreportages
interviews
leders
nyheds
podcasts
politiks
portraets
qas
smaas
smaa-samtalers
storys
videos
posts
Ingen resultater