SIMON SIGER

Grøn betyder mere end økonomi – den tilfører os kant

Jeg husker tydeligt min første gang på Grøn Koncert. Året var 1996, solen skinnede i Vejle, og mine forældre ville bare høre Gnags for fulde gardiner. Det var en stor oplevelse, skriver Simon Toftgaard Jespersen.

Simon Siger topbillede
100%
Af Simon Toftgaard Jespersen
14. maj 2024
Læsetid 3 min.
0
Guld fra arkivet. Dette er en udvalgt artikel fra vores arkiv.

Jeg kendte godt Gnags fra fars anlæg i stuen, og jeg husker, at det var en stor oplevelse. Danskvand, fællessang og hede rytmer. Knap så begejstret var jeg for Sort Sol sidst på aftenen. Syvårige var relativt bange for gruppens forsanger med kun én arm, men det kunne trods alt ikke spolere en ellers fantastisk dag.

Siden min debut i midten af 90’erne har jeg været afsted stort set hvert år. I starten af 00’erne med min far i kontorbussen, hvor jeg trods min unge alder var med rundt og sov på diverse skoler sammen med kræwerne. Det var en vanvittig oplevelse. Jeg kan huske, hvor fascineret jeg var over den maskine og det arrangement, som Grøn er bag facaden. Lamslået over den gejst og den vilje, som de frivillige og vores medarbejdere gik til opgaven på.

RDN07458-aspect-ratio-2000-1512

Simon Toftgaard Jespersen

  • Født og opvokset i Kolding, men bor i dag i Aarhus.
  • Uddannet cand.mag i medievidenskab på Aarhus Universitet.
  • Kæreste med Elisabeth og far til Alberte.
  • Har været konferencier på Grøn siden 2010.
  • Har være politisk engageret i Muskelsvindfonden siden 2010.
  • En af hans visioner for Muskelsvindfonden er at skabe større synlighed og gennemslagskraft for mennesker med handicap, der bidrager til at skabe de bedste vilkår for at leve det liv, den enkelte har lyst til.
  • Simon er aldrig bange for at bruge sig selv, sin humor eller et godt glimt i øjet til at nå ud over kanten med sine budskaber. Mangel på humor er det værste handicap, sagde hans forgænger Evald Krog altid.

Fantastisk, hvad Muskelsvindfonden har været i stand til

Det er jo i sig selv fantastisk, at vi, som en relativt lille forening målt på antal medlemmer, har været i stand til at få noget så stort op at stå. Det kræver ekstraordinært gå-på-mod og stærke venner at gøre den slags, men ikke desto mindre kan vi år sammen med Tuborg fejre 40 års jubilæum for det, der nu hedder Grøn.

Siden starten i 1983 har mange ting ændret sig foruden navnet, men ånden er stadig den samme. Grøn er stadig en omrejsende koncertkaravane, der kommer derud, hvor folk bor, og musikken er stadig det bedste og mest populære, den danske scene kan præsentere. Formålet for Grøn har heller ikke ændret sig igennem årene, og arrangementet er stadig med anstand Muskelsvindfondens vigtigste kilde til indsamling.

Grøn er en essentiel del af vores identitet

Alt kan imidlertid ikke gøres op i penge, og selv om vores økonomi er dybt afhængig af Grøn, betyder Grøn også så meget mere og andet. Jeg vil vove den påstand, at Grøn er en essentiel del af Muskelsvindfondens identitet og måden, hvorpå vi opfatter os selv som forening og måske endda også som politisk aktør. Vi er en anderledes handicaporganisation, og det nyder vi godt af. Grøn tilfører os kant og en enestående platform for kommunikation, som gør, at vi har nogle muligheder, som andre misunder os. Derfor tøver jeg ærlig talt heller ikke med at sige tillykke til Grøn og satse på, at vi sammen tager 40 år mere!

 

Simon Toftgaard Jespersen
Formand for Muskelsvindfonden

For medlemmer

En sort silhuet af en hund i en legende stilling, med alle fire poter på jorden og halen buet opad. Hunden ser ud til at glæde sig. Silhuetten er enkel og uden yderligere detaljer. Baggrunden er gennemsigtig.

Søger du viden om livet med muskelsvind?

Klik her

Del din mening

Skriv et svar

Ingen resultater