Hvad rager det egentligt dig?
Under ansøgningsprocessen skal Jeanette ikke blot opremse alle de ting, hun ikke kan, hun er også blevet bedt om at vise det.
”Kommunens sagsbehandlere stiller nogle spørgsmål, hvor jeg tænker, hvad rager det egentligt dig? Spørgsmål som: Hvordan går du på toilet? Hvor ofte går du på toilettet? Hvordan går du i bad? Med kommunen er jeg tvunget til at være intim allerede fra første møde. Det er jeg normalt ikke med mennesker. Men jeg er bange for at sige fra, fordi så siger de bare: så kan vi ikke hjælpe dig. Så jeg giver afkald på noget af mig selv. Hele ens privatlivssfære bliver overtrådt,” påpeger hun.
I forbindelse med kommunens vurdering af, hvad Jeanette har brug for hjælp til, har Aalborg Kommune ønsket at se, hvordan hun går i bad.
”Men det var simpelthen for grænseoverskridende for mig. Så jeg sagde nej,” siger Jeanette bestemt.
”Så kommunens observator måtte observere badeværelsesdøren, mens jeg gik i bad på den anden side.”
Jeanette ved godt, at sagsbehandlerne bliver nødt til at stille meget private spørgsmål, men hun ville ønske, at samtalerne i højere grad kunne hvile på tillid og tiltro til, at hun kun søger den hjælp, hun behøver. Samtidig tror hun, at en professionel hjælper vil begrænse antallet af situationer, hvor fremmede kommer for tæt på.
”Når det er en professionel hjælper, så skaber det en form for professionel distance. Man skal selvfølgelig stadig være intim, og så må man sætte nogle grænser. Men jeg vil ikke føle, at jeg er en byrde,” siger hun.
Hun tror ikke helt, at hun kommer udenom følelsen af tvungen intimitet. Men hun ved, hvornår hun kan lukke badeværelsesdøren.
Del din mening
Eller login med din email
baggrundsartikels
blogs
debats
fjernsyns
fotoreportages
interviews
leders
nyheds
podcasts
politiks
portraets
qas
smaas
smaa-samtalers
storys
videos
posts
Ingen resultater