Det kan være svært at rykke ved fasttømrede forestillinger om andre mennesker, og det kan føre til misforståelser, diskrimination og eksklusion. Vi har brug for nye perspektiver, og det er præcis, hvad vi i Muskelsvindfonden ønsker at introducere med denne nye portal “Pærspektiv”.
Når det gælder forestillinger om mennesker med handicap, er de ofte negative. Undersøgelser viser, at folk generelt har lavere forventninger eller synes, at de er stakler. Det betyder, at mennesker med handicap ofte føler sig tvunget til at overpræstere, har sværere ved at få job og oplever sociale barrierer, som forhindrer dem i at leve et liv på lige fod med mennesker uden handicap.
Den udfordring har Muskelsvindfonden taget op med ‘Pærspektiv’, som vil byde på et hav af vinkler og journalistisk indhold, som skal inspirere og gøre op med den klassiske “boks-tænkning”.
Negative kasser virker stigmatiserende
”Vi putter alle sammen folk ned i kasser, og vi gør det hele tiden. Problemet opstår, når kasserne bliver negative, for så virker de stigmatiserende. Når det kommer til os med handicap, viser undersøgelser, at der er mange negative kasser, og det har en række konsekvenser: Vi har sværere ved at finde jobs. Vi har sværere ved at finde kærligheden og finde vores sociale positioner, og mange mennesker med handicap oplever at blive anskuet som mindre begavede end mennesker uden. Der er hårdt brug for nye perspektiver, som kan ændre den måde, folk ser os på,” siger formand Simon Toftgaard Jespersen og fortsætter:
”Men ‘Pærspektiv’ handler ikke kun om handicap. Det er en platform, der byder på indhold for enhver, der søger indsigt og inspiration. Ved at tale bredt og adressere større samfundsdagsordener, stræber vi med ‘Pærspektiv’ efter at skabe en inkluderende dialog, der bidrager til en større forståelse og accept i samfundet generelt.”
Formanden er fortrøstningsfuld
Simon har selv haft mange mærkværdige oplevelser i sig eget liv, hvor han blandt andet er blevet klappet på hovedet i byen, og hvor mange mennesker i butikker eller restauranter har talt til hans hjælper eller venner, selvom det var henvendt til ham.
”Mine oplevelser er imidlertid, at det meste er sket på baggrund af nervøsitet eller manglende forståelse for det at have et fysisk handicap, og derfor er jeg fortrøstningsfuld i forhold til at kunne skabe en forandring,” fortæller Simon.
Pærspektiv skal også sikre stemmerne i debatten
Med ‘Pærspektiv’ vil Muskelsvindfonden også sikre, at forskellige stemmer bliver hørt i den politiske debat. Med et presset handicapområde er det afgørende for Muskelsvindfonden at fastholde og styrke sin position i det politiske landskab, men også få usynlige stemmer frem i lyset.
”Muskelsvindfonden vil være en central stemme i den sundheds- og handicappolitiske samfundsdebat. Vi vil skabe størst mulig opmærksomhed om vores sag. Derfor valgte vi i efteråret 2023 at gå væk fra tryksager og har i stedet skabt en ny digital platform med journalistik indhold. Den nye digitale platform er nem at tilgå for politikere, samfundsdebattører, nydiagnosticerede med muskelsvind og alle andre mennesker, som Muskelsvindfonden kommer i kontakt med gennem Grøn Koncert, Cirkus Summarum og alle andre aktiviteter, vi gennemfører hvert år,” fortæller direktør Henrik Ib Jørgensen og fortsætter:
“Med ‘Pærspektiv’ bliver det også meget nemmere at aktivere, engagere og interagere med omverdenen i det digitale rum, fordi tiden fra tanke til handling er utrolig kort, og fordi mulighederne for at distribuere digitalt er så uendeligt meget større.”
Direktøren understreger, at Muskelsvindfonden naturligvis også har fokus på nuværende medlemmer, både på ‘Pærspektiv’ og på foreningens medlemsside Muskelsvindfonden.dk.
Del din mening
Eller login med din email
Relateret indhold
Martin Larsen blev dakke-dak musikkens svar på Gulddreng, da han skjulte sit sande jeg
Tocifret millionbeløb til forskning i muskelsvind
William Korte: Jeg ville være kriminel, for kriminelle har man ikke ondt af
Hvorfor skal det være svært at ligestille borgere økonomisk, når det kunne være så let?
Som 27-årig måtte Louise genopfinde sig selv: Jeg har lært, at jeg ikke skal give op
Antonietts digt om kommuneangst: ”Det føles som en krig, som kan forsætte uendeligt”
Når ord gør ondt: Derfor kalder jeg hverken mig selv eller andre for “spasser”
Thorkild Olesen: “Noget af det første, man kan tage fat på, er kommunelotteriet”
Forskning: En tsunami af behandlinger skyller over os
Tommy Ahlers: Perfekthedskulturen trives bedre i Danmark end andre steder
Mats’ forældre forstod først værdien af hans gaming, da det var for sent
Livet med parasport er det eneste liv, som jeg kender – heldigvis
baggrundsartikels
blogs
debats
fjernsyns
fotoreportages
interviews
leders
lyds
nyheds
podcasts
politiks
portraets
qas
smaa-samtalers
storys
videos
posts
Ingen resultater