Undskyld, må jeg spørge dig om noget, Torben Chris?

Vores medlemmer har stillet komiker Torben Chris nogle spørgsmål, som er eksempler på, hvad de oplever at blive spurgt om af vildt fremmede mennesker. Spørgsmål, som nok de færreste ville stille, hvis de selv skulle svare.

Torben-Chris_Mark-Thrustrup-aspect-ratio-1917-1263

Foto: Christian Hoyer

100%
Af
14. maj 2024
Læsetid 2 min., Guld fra arkivet
0
Guld fra arkivet. Dette er en udvalgt artikel fra vores arkiv.

 

1

 

Hvad er dit bedste råd til børneopdragelse?  

Jeg er egentlig uddannet lærer, men har også arbejdet mange år som pædagog, og et af mine mantraer har altid været, at hvis børn spørger om noget og får et nej, så skal vi som voksne kunne argumentere for det nej. Så børn forstår det og føler sig hørt.  

”Nej, du må ikke få lov at køre bilen på mit skød her, hvis politiet kommer, så får far en bøde.” 

Alt for mange voksne siger bare nej, men ved at argumentere får man nogle gange de mest kreative og sjove løsningsforslag eller modargumenter tilbage. Det lærer vi alle noget af. 

 

2

 

Hvornår har du fejlet mest som far?  

Uden tvivl når jeg bliver sur eller mister tålmodigheden, så jeg kommer til at råbe af mit barn. Folk, der kender mit råberi fra scenen, vil nok ikke tro på det, men det er sket meget sjældent. Alligevel føler jeg mig som en kæmpe idiot, når det er sket, og ens barn sidder der helt skræmt. Voksne skal bare ikke råbe ad børn. 

Torben_Chris_17_03 – mellem

Torben Chris, dansk stand-up komiker, kendt fra Comedy Fight Club på TV2 Zulu samt hans tilstedeværelse på sociale medier. Sidstnævnte kulminerede i 2015, da han lagde et billede af sig selv og sin 2-årige datter i karbad sammen op på Facebook, hvilket affødte en heftig debat om nøgenhed børn og forældre imellem. 

Torben Chris er til efteråret på landevejen med onemanshowet ”Torben Chris’ ABC”. 

3

 

Hvor ser du de største faldgruber i nutidens opdragelse? 

Apropos fald. Noget af det, som virkelig kan irritere mig her i 2019, er forældres tendens til at se fare for deres børn, hvor der ingen fare er. ’Hellere hul i hovedet end i udviklingen’, som jeg plejer at sige. Jo mere vi pakker vores børn ind i vat og køber sikkerhedsudstyr til skuffer og skabe, jo mindre lærer vores børn deres begrænsninger at kende. 

Vi lever i et samfund, hvor vi ikke behøver at være bange for noget, men alligevel plastrer vi legepladser til med sikkerhedshegn, afrundede hjørner og gummifliser. Vi er en generation af mennesker, der er vokset op med at ramme hård asfalt, og det er vi ikke døde af. 

Del din mening

Skriv et svar

Ingen resultater